Historia

Koncepcja Archery Games powstała na początku 2016 roku w Warszawie. Główną inspiracją do utworzenia tego szeregu form aktywności ruchowych była powstała w 2011 roku w USA koncepcja Archery Tag. Piankowe pacynki na grotach strzał były używane już od 20 lat przez różne kluby łucznicze oraz przez pasjonatów gir typu LARP.

Archery Games to poszerzona wersja gry sportowej Archery Tag gdzie po za zwykłą grą drużynową na eliminację prowadzone są wszelakie wariancje gier i zabaw gdzie głównym i nieodłącznym elementem jest strzelanie z łuku do siebie nawzajem.

Archery Games to znakomite rozwiązanie dla osób chcących poczuć zdrową dawkę adrenaliny, mega zabawę i przy okazji nieźle się zmęczyć. Gra nie wymaga doświadczenia, a jednocześnie jest doskonałym teaserem zachęcającym do rozpoczęcia przygody z łucznictwem klasycznym.

Sprzęt i możliwości

Strzały używane do Archery Games posiadają specjalne, płaskie, piankowe groty oraz wyposażone są w wysokiej klasy epoksydowo-szklany wał żywicy, który jest bardzo elastyczny. Dodatkowo ochronę zapewniają maski na głowę, a także ochraniacze przedramienia.

Dzięki strzałom zapewniającym bezpieczeństwo oraz odpowiedniej sile naciągu łuków gry mogą być realizowane na każdego rodzaju terenie: w biurze, lesie, na boisku sportowym, na piasku czy też w wodzie.

Więcej informacji

Koncepcja Archery Games została utworzona przez Stowarzyszenie Spogle. Zapraszamy do kontaktu lub odwiedzenia oficjalnej strony Archery Games.